EnvaSOS, la primera col·laboració d’en PEP amb Emaya i Ecoembes

Estimam el medi ambient, ens encanten els projectes socioculturals i creim en la la col·laboració, per això varem proposar a EMAYA un projecte educatiu que desenvolupariem en col·laboració amb algunes escoles: EnvaSOS.
EMAYA i Arquitectives es varen deixar involucrar i crearem una campanya de conscienciació sobre l’ús i el reciclatge dels envasos PET amb la que participariem a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient amb l’Associació de Veïns de la Plaça de Santa Pagesa.
Gràcies a l’Escola Global, el CEIP Miquel Costa i Llobera, el Centre d’Educació Primària, Secundària i l’Escoleta de Sant Josep Obrer que varen acceptar el projecte!
Es tractava de fer una recollida neta d’envasos PET. Una recollida neta és una recollida que sols tengui un tipus d’envasos, pel que no és necessari separar de forma manual els diferents plàstics. Dels envasos resultats, les Arquitectives farien una ona representant el perill mediambiental que suposa la norecuperació dels envasos.
EMAYA els va dur contenidors i va aportar material educatiu que les coordinadores de cada activitat varen distribuïr als nins i nines. Gràcies Carme, Antònia, Margalida i Isa per parlar amb els infants dels diferents tipus de plàstic!
L’ona va resultar espectacular! Malgrat no ser tan gran com el que pensàvem a l’hora de montar-la va resultar un autèntic tsunami!
Ha estat una bona experiència per nosaltres: tant el contacte amb EMAYA i Ecoembes com la col·laboració amb Arquitectives. Aplicarem el coneixement per a continuar proposant iniciatives per a potenciar la sostenibilitat, el coneixement de la reutlització i el reciclatge i, sobretot, fomentant la creativitat, la col·laboració i la participació!

Pep Lemon, 09/06/2016